Víz előkezelés, vízkezelése, hőcserélők tisztítása

Lamellás-ventilátoros (Fin-Fan) hőcserélők tisztítása


    

A lamellás hőcserélők sokfajta méretben és formában vannak jelen mindennapjainkban. Lehetnek simán keresztáramúak, ventilátorosak vagy ventilátoros + vízpermetes változatok, egy dologban mind megegyeznek. A hőelvonást a lamellák (lemezek) között áthaladó levegő végzi.

 


 

    

Ha a légáram a lamellákra rakódó bármilyen szennyeződés miatt csökken, azonnal drasztikus mértékben lecsökken a berendezés hatásfoka. A legnagyobb veszélyt a nyárfák vattaszerű termései és az egyéb szerves szennyeződések, pl. bogár maradványok okozzák.

 


 

    

Ezt a problémát gyakran tetézik még azzal, hogy a gyengélkedő berendezésre kezeletlen csap vagy kútvizet permeteznek, mellyel aztán meg is pecsetelik a berendezés sorsát.

 


 

    

Éppen ezért ezek a berendezések folyamatos felügyeletet és helyes karbantartást igényelnek annak érdekében, hogy hatásfokuk mindig maximális maradjon. 

 

A rendszeres karbantartások alkalmával rendkívül fontos szempont a megfelelő technológia és a speciálisan erre a felhasználásra kifejlesztett, megfelelően inhibitált, azaz a kényes könnyűfém felületeket nem károsító vegyszer alkalmazása.
Minden esetben belülről kifelé haladva végezzük a hőcserélők tisztítását, hiszen pontosan az ellenkező irányból szennyeződtek el. 
 

Nagyon fontos szempont a megfelelő tisztító berendezések mellett a könnyűfém lemezek felületét nem károsító, mégis hatékony vegyszer használata. A ZEP kifejezetten erre a célra fejlesztette ki a ZEP CERFOX nevű terméket, amely egy különösen biztonságos, de mégis erőleljes savas tisztítószer, mely különleges ősszetételének képes eltávolítani mind a szervetlen (vízkő, rozsda, stb.), mind a szerves (olaj, zsír, bogár maradványok, stb.) szennyeződéseket, egy kellemes meggy illatot hagyva maga után.

 


 

    

Az általunk képviselt technológiával a kiváló eredmény nem maradhat el!

Hívjon minket vagy írjon nekünk, készséggel állunk rendelkezésére!


Kérdése lenne

-- Lamellás-ventilátoros (Fin-Fan) hőcserélők tisztítása --

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!
Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére


Reklám Rendelő Kft. által készített weboldal
honlapkészítés - weboldal készítés - grafika - programozás