Víz előkezelés, vízkezelése, hőcserélők tisztítása

Termálkutak, termálmedencék vízkezelése


Termálvíz kezelés

Napjainkban világszerte egyre nagyobb hangsúly kerül a megújuló energiaforrások használatára. Magyarország kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően a termálvíz meghatározó szerepet tölthet be a kertészeti ágazatban. Megújuló energiaforrásként alternatívát jelenthet, amely a folyamatosan dráguló fosszilis energiaforrások kiváltásával biztosíthatja az eredményes termesztést. A mezőgazdasági célú termálvíz hasznosítás egyik kiemelt területe a növényházak és az állattartó telepek.

A termálvizes rendszereket ugyanakkor a hatékonyság növelése, az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályoknak való megfelelés miatt folyamatosan korszerűsíteni  kell. A termálvíz hasznosításában, a termikus energia optimális kihasználásában tudunk segítséget nyújtani a ZEP® és a Kemind Srl. által kifejlesztett, és a gyakorlatban eredményesen használt vízkezeléssel. 1937 óta a vízkezelési szakemberei sikeresen kezeltek több ezer rendszert, ellátva az ügyfeleket hatékony vegyszerekkel és kivételes műszaki szolgáltatásokkal.

A probléma

A vízkő, a korrózió és  a mikrobiológiai szennyeződés nagy mértékben csökkentik  a rendszer hőcserélő képességét,  és ennek következtében  a  hozzákapcsolt  berendezések  hatékonyságát. Az alacsony hatásfok  jelentősen  befolyásolja a vállalat  működését, így  fontos a megfelelő megelőző kezelés kiválasztása. A ZEP® és a Kemind Srl.  kiváló  megoldásokat kínál, kiemelkedő megtérüléssel, termálvizes rendszerek teljesítményének optimalizálására.

A vízkőlerakódások a kitermelő kutakban, csőszakaszokban, berendezési tárgyakban idővel egyre vastagabb réteget képeznek.Ezáltal csökken a vezetékek keresztmetszete, a hőcserélők hőátadó képessége romlik, ennek következménye a felesleges energia- felhasználás. Egy 3 mm-es vízkőréteg már 15 %-os energiaveszteséget okoz

                                                                Ipari termálvíz kezelés   

A megoldás

A jelenség kiküszöbölésére illetve  megszűntetésére lehetőségünk van azáltal, hogy magát a sóképződést akadályozzuk meg a termelőcső szakaszban.  Így a rendszerben a működés során nincs mód a só kicsapódására, ugyanis oldatban maradnak, és így közlekednek az egész rendszerben.
A másik lehetőség, amikor egy bizonyos üzemeltetést követően a hatásfok csökkenésének észlelésekor válik szükségessé a kezelés. Ekkor a cső falára lerakódott kemény kristályokat távolítjuk el és visszük oldatba, ami azután az első megoldáshoz hasonlóan oldat formájában távozik a rendszerből.

A kezelés alapja a vízbe juttatott speciális vegyszer, aminek kifejlesztését a Dél-Alföldön található számos vízminta és vízkőelemzés előzött meg.  A forgalomba helyezést egy teljes fűtésszezonon keresztüli teszttel végeztük.

Engedélyek

Termékeink rendelkeznek a forgalmazáshoz szükséges közegészségügyi szempontú laboratóriumi szakvéleménnyekkel, valamint ivó- ,termál- , és gyógyvízben használható engedélyekkel.
A dokumentációkat külön kérésre rendelkezésre bocsátjuk.             


Kérdése lenne

-- Termál kutak, termál medencék vízkezelése --

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!
Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére


Reklám Rendelő Kft. által készített weboldal
honlapkészítés - weboldal készítés - grafika - programozás